Tipy*Triky*Nápady

Co jste možná nevěděli o ...

května 01, 201620 Comments

KOSMETICKÝCH SYMBOLECH #1

Také si občas vezmete do ruky nějakou Vaši starší kosmetiku a prohlížíte si ji v marné snaze nalézt datum expirace? U některých výrobků - hlavně těch větších, lze najít na nálepce, pod víčkem, na spodní straně či ve spoji výrobku natištěné či vyražené datum, do kdy by měl být spotřebován. U jiných výrobků však toto označení není, ale neznamená to, že zde zcela chybí. 
V případě, že je výrobek menších rozměrů, či to společnosti vyhovuje lépe, označí jej na nálepce menším symbolem. Ten vypadá jako otevřená dóza, u které je nějaké číslo a vedle něj velké písmeno M. Číslo symbolizuje počet měsíců během kterých je třeba produkt spotřebovat po otevření balení. Trvanlivost může být označena také symbolem menších přesýpacích hodin.




To, že bychom kosmetické produkty neměli zkoušet zapalovat nebo je nechávat v extrémně vysokých teplotách většinou podvědomě víme. Označení však musí být a tak nás na to upozorňuje symbol ve tvaru ohně na zadní nálepce výrobků.


Dalším symbolem, který se na produktech objevuje je symbol šipek, které se následují. Je to mezinárodně uznávaný symbol pro recyklaci. Znamená to tedy, že obal produktu je možné recyklovat. Nevyhazujte tedy obal do obyčejné popelnice, ale vhoďte jej do speciálního kontejneru, který určitě najdete někdo v blízkosti Vašeho domu a pomozte tak naší planetě ;-)


Tento symbol si nepleťte s dalším symbolem, ve kterém jsou obsaženy šipky. Druhý symbol totiž reprezentuje skutečnost, že výrobek na kterém je označen, je v obalu za který výrobce zaplatil finanční příspěvek organizaci zajišťující zpětný odběr a využití obalového odpadu. Symbol najdeme buď v zeleném či černo-bílém provedení.



Příště Vám přinesu další symboly, které na obalech kosmetických produktů najdete :) Budu ráda, když se přihlásíte mezi pravidelné čtenáře a zůstanete sledovat můj blog ;-)



XOXO

VERONIQUE

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

20 komentářů:

  1. Veľmi zaujímavý článok :) Niektoré veci som ani nevedela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Já dříve také ne, tak jsem si řekla, že o symbolech něco napíšu, aby se dostali více do povědomí :)

      Vymazat
  2. Znám všechny symboly, kromě toho posledního. Vždycky si obaly pečlivě čtu a prohlížím, protože mě to baví :-)
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se snažím obaly čím dál více prohlížet :) Na jednu stranu mě to taky baví, a na druhou se chci dozvědět co vlastně kupuji :)

      Vymazat
  3. veľmi dobrý článók :) Zaujal ma

    OdpovědětVymazat
  4. Pekný článok..ja vždy čítam čo znamenajú symboly
    ak mi dáš odber na youtube dám ti odber tuna

    Discoveringglam

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. YT už odebírám a myslím, že i tvůj blog ;-)

      Vymazat
  5. nikdy tieto symboly neskúmam, lebo som nevedela čo presne znamenajú :) pekný užitočný článok :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  6. Budu vypadat asi hloupě, ale o tom prvním jsem fakt netušila :D
    K&M Style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec nevypadáš :) Já jsem to taky donedávna nevěděla. Proto mě napadlo napsat o tom menší článek ;-)

      Vymazat
  7. Jeej to je ale super článok a hlavne veľmi naučný. Ja som sa tieto značky a aj pár ďalších učila na strednej odbornej škole ale pre tých ktorý taku možnosť nemali je toto veľmi skvelý článok a hlavne náučný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Psala jsem jej za účelem, aby se symboly dostaly do širšího povědomí a vypadá to zatím, že účel byl splněn :) Plánuji napsat ještě druhou část :)

      Vymazat
  8. Super článok, o prvej informácii som doteraz nevedela :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za Vaše komentáře :)