Líčení

Každodenní líčení

dubna 02, 201610 Comments

Tak a konečně se dostávám i k nějakému tomu líčení. Pokud vyloženě někam nevyrážím, nebo nemám náladu si trošku s make-upem pohrát, volím pro normální dny rychlý, ale efektivní make-up. Když mluvím o efektivním make-upu, tak tím myslím líčení, které vypadá stylově a jakoby jste si s ním dali nějakou tu práci, ale přitom jste u zrcadla stály pár minutek. Takže pojďme si jeden takový efektivní make-up ukázat :)

Každodenní líčení

1) Předpříprava pleti
Mnoho lidí si to neuvědomuje, ale naprostým základem pro hezký make-up je pěstěná pleť. Můžete být třeba nejlepší v líčení, ale pokud se o pleť nestaráte, tak to nikdy nebude ono.
V rámci každodenní přípravy pleti doporučuji: očištění pleti, tonizace a hydratace
Použila jsem čistící krém (oplachuje se vodou), tonikum a hydratační krém


2) Příprava pleti

Aby nám líčení vydrželo dlouho pěkné, používám fixační gel (/fixátor/primer/...). Trošku zakryje rozšířené póry a drobné linky, navíc pleť trošku vyhladí a možné šupinky pak nejsou zvýrazněny.
(Mary Kay - fixační gel)

2) Příprava pleti


3) Make-up

Dle nálady a situace volím buď make-up nebo CC krém. Většinou roznesu rovnoměrně po obličeji a poté zapracuji zarovnaným nebo kabuki štětcem.
(Mary Kay - CC krém)


4) Pudr

Abych makeup na pleti zafixovala použiji pudr. Nanáším zarovnaným nebo kabuki štětcem.
(Rimmel - Stay matte)

3 + 4) Make-up a pudr


5) Kontury

Podle toho jak moc stíhám si většinou vezmu svoji konturovací sadu a jen lehce tmavým pudrem projedu prostor pod lícními kostmi, kolem čela a hranu čelisti. Toto vytvoří určitou dynamiku obličeje a člověk vypadá živě a lehce opáleně. Přidám tvářenku a rozjasním vršek lícních kostí.
*pokud srovnáte foto 3+4 - zde vypadám poměrně ploše a nezdravě (jako vosková figurína), ale na fotce 5 obličej dosáhl jakési dynamiky a vypadám, že žiju :D proto považuji tento krok za důležitý :)
(Makeup Revolution - Konturovací sada a ELF - zapečená tvářenka)

5) Kontury - bronzer, tvářenka a rozjasňovač


6) Obočí

Obočí dokáže krásně orámovat Váš pohled, proto jej velmi rychle projedu tmavým stínem. V tomto líčení jej nijak extra neprokresluji, jen jej projedu středem pro zvýraznění a pročešu. Zabere asi 10 vteřin ;-)
(Maybelline - the Nudes - nejtmavší stín)

6) Obočí


7) Oči

1. První stín se vezmu středně tmavý a to v barvě velmi světlé matné mléčné čokolády. Použiji širší jemný štětec a stín nanesu do záhybu oka a lehce nad něj.
2. Druhý stín zvolím nejsvětlejší a použiji pro něj třpytivý smetanový stín. A tento stín nanesu na celé pohyblivé víčko. Nanáším plochým štětcem.
3. A jako poslední třetí stín budu volit nejtmavší a vyberu tmavě hnědý stín. Ten nanesu opět plochým štětcem a to na 1/3 víčka z vnější strany.
Nyní vezmu opět širší  hebký štětec, který si opráším, a lehce si jej dám do světlého stínu a projedu s ním předěl světlého a tmavého stínu. Poté si jej dám do světlé čokolády a ještě jednou projedu záhyb oka. Tímto jsme v líčení oka zrušily všechny  ostré hrany. Dle vlastní volby si můžete líčení přitmavit. Nakonec ještě vezmu matný světle žlutý stín (*) a rychle s ním projedu oblast pod obočím, abych tím zjemnila přechod stínu od záhybu k obočí. 
4. Nanesu řasenku.
(Makeup Revolution - Ultra Flawless a Essence - Lash princess false lash)

7) Oční stíny


8) Rty

K tomuto líčení zvolím podle nálady přirozenou rtěnku pokud chci působit přirozeně a nebo pokud chci celkový vzhled něčím oživit, nanesu rtěnku výraznější barvy.
(Milani - Amore Matte Lip Cream - Presiouse)

8) Rty


Líčení je hotovo.

* fotky nejsou nijak upraveny


Čas, který mi tento look zabral: 10minut i s nafocením ;-)



Doufám, že se Vám líčení líbilo. Jedná se o jednodušší líčení, které by barevně mělo sedět každému. Příště určitě zvolím jiné líčení, takže budu ráda, když se opět přijdete inspirovat ;-)





XOXO

VERONIQUE

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

10 komentářů:

  1. Krásné líčení :) líbí se mi, jak to máš tak postupně nafocené :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snažila jsem se, aby ty fotky zaznamenávaly jednotlivé fáze :) Každý není zvyklý se líčit v tolika krocích a někdy se v půlce může leknout, že to není hezké, ale konečný výsledek přitom vypadá super :)
      Budu se snažit příště opět nafotit tímto způsobem :)

      Vymazat
  2. Úžasné líčení. Rychlé a efektivní. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím :) Moc pěkné! :)
    -Annie

    Articleswithannie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné a jemné líčení, moc se povedlo.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za Vaše komentáře :)