Recepty

Pečení s listovým těstem I.

října 28, 201614 Comments


Určitě jste si již všimli, že si v obchodě můžete zakoupit již rozválený plát listového těsta. Doma si jej jen jednoduše rozmotáte a můžete tvořit. Pokud jste se někdy patlali s výrobou listového těsta, asi si řeknete, že je to výhra. A je! Zde jsem si pro Vás připravila tři nápady, co z těsta můžete připravit. A že jsou to dobroty!


1) Jablečný štrúdl
Těsto si rozmotáme a oba okraje si přeložíme tak, aby se nám v půlce dotýkaly. Těsto vrátíme zpět a nyní máme viditelnou linii, kam můžeme pokládat nastrouhané jablka. Jako první si ale prostor prosypeme trochou strouhanky, která po upečení není cítit, ale nasákne nám přebytečnou jablečnou šťávu. Jablka nastrouháme na hrubo a co nejvíce vymačkáme. Šťávu si nalijte do skleničky a máte 100% osvěžující džus. Vymačkaná jablka naskládáme na střed a posypeme skořicí nebo skořicovým cukrem, dle požadované sladkosti. Kdo chce může přidat rozinky, já je však moc nemusím, tak si vždy vezmu hrstku vlašských ořechů, které si nasekám na menší kousky. Okraje těsta rozkrájíme na pásky a štrúdl jako miminko zabalíme. Těsto na povrchu přetřeme vajíčkem a dáme péct.

2) Čokoládové croissanty
Těsto rozmotáme a rozkrájíme na 6 stejných částí. Každou poté rozdělíme na dva trojúhelníčky. Na jednu stranu položíme kousek čokolády na vaření nebo jakékoliv jiné dle chutí a zarolujeme ji do těsta. Já si konce ráda spojuji, aby čokoláda nevytekla ven. Povrch opět přetřeme vajíčkem a dáme péct.

3) Skořicový šneci
Těsto rozmotáme, potřeme roztopeným máslem a posypeme skořicovým cukrem. Těsto přes delší stranu srolujeme a poté nakrájíme na kolečka (cca 2,5cm). Šneky položíme na plech, potřeme vajíčkem a na povrchu můžeme ještě jednou posypat skořicovým cukrem.
Ilustrační foto - www.labuznik.cz

V troubě pečeme na 200°C až nám povrch zezlatový.

Toto jsou asi nejoblíbenější dobrůtky z listového těsta, které jsem kdy dělala. Díky kupovanému těstu je celá příprava extrémně rychlá a poměrně čistá.  Příště si pro Vás připravím také možnosti pečení naslano. Doufám, že jste si našli nějakou tu inspiraci a listové těsto doma také vyzkoušíte.

XOXO

VERONIQUE

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

14 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Já taky! Spolu s kakaovou bábovkou moje nejoblíbenější :)

      Vymazat
  2. Skvělé recepty a nápady, co upéct z listového těsta. Určitě vyzkouším ty croissanty s čokoládovou náplní. Děkuju za tip. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to takové naprosté základy, ale říkala jsem si, že třeba někomu přijdou vhod :)

      Vymazat
  3. Všechny tři recepty znám a dělám :-) Takže můžu doporučit.

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, to vyzerá neskutočne ♥ Ja milujem, keď doma mamina upečie niečo z lístkového cesta ʕ•́ᴥ•̀ʔっ

    * Inšpirácia na líčenie *
    * G I V E A W A Y *

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Tak vidíš, teď můžeš pro změnu něco upéct ty ;-)

      Vymazat
  5. Vyzerá to naozaj veľmi zaujímavo a chutne, asi to spravím mamine doma, keďže ja už čokoládu nejem

    OdpovědětVymazat
  6. Já ty dobroty z listového těsto miluji. Ať už je to sladký nebo slaný závin, šnek, sladké pečivo, l. těsto s párkem a podobně, všechno to prostě nemá chybu! ♥

    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky :) Příště připravím článek i se slanýma dobrotama :)

      Vymazat
  7. Jablečný štrůdl naprosto miluju ♥ Těším se na článek se slanýma dobrotama :)

    Oblíbenci za říjen 2016

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za Vaše komentáře :)