Tipy*Triky*Nápady

Online kurz - Sama sobě kadeřnicí

srpna 29, 20168 Comments



Jednou za čas člověk narazí na internetu na různé portály, které nabízí online kurzy od fotografování až po osobní rozvoj. Sama jsem si vždy říkala, že jak se znám, tak bych si podobný kurz určitě objednala a nakonec jej vůbec neshlédla. Proto mě moc potěšilo, když mi společnost VímVíc nabídla možnost, zúčastnit se nějakého kurzu zdarma. 


Okamžitě jsem projela nabídku a zjistila, že je docela náročné rozhodnout se pouze pro jeden kurz. Samozřejmě mě hodně lákaly ty, které se pojili ke kráse, ale jelikož i ráda fotím, nadchly mě také kurzy ohledně focení a photoshopu. A nakonec ani takový kurz osobního rozvoje by nebylo špatné vyzkoušet, když s něčím takovým vlastně nemám ani trochu zkušenost. 



Nakonec jsem se rozhodla podstoupit kurz Sama sobě kadeřnicí, protože jsem si řekla, že i pro Vás, mé čtenáře, by něco takového mohlo být zajímavé. A tak jsem zde s recenzí tohoto kurzu, ve kterém Vám přinesu pár interních tipů, které jsem si z kurzu odnesla. 

Kurz sama sobě kadeřnicí má celkový rozsah 14 lekcí, které jsou rozděleny do 4 okruhů. Každá je jinak dlouhá, ale celkově shlédnete videa dlouhá 4 hodiny 26 minut a 47 vteřin. Což se může zdát jako strašné množství času, ale jelikož jsou videa rozdělena do lekcí, můžete shlédnout pouze 1 lekci za den nebo jen některé vybrané lekce - to je na Vás. Kadeřnice, která Vás kurzem provádí, se jmenuje Blanka Hašková - výborná kadeřnice a vlasová stylistka, která pracuje i se známými českými celebritami. Cena tohoto online kurzu je 1499,-Do půlnoci 31.8. je možné využít slevu 40%!!! Kód: KUPON40


A nyní se pojďme pustit do rozboru jednotlivých lekcí: 

     A) Mytí


1) Teorie
Teorie mytí je dlouhá pouze 7:13 a je zde jednoduše ukázáno, jak správně své vlasy umývat. Blanka zde ukazuje jak jednotlivý vlas vypadá na průřezu, aby bylo jednodušší pochopit, proč by se měly vlasy mýt určitým způsobem. Nejdůležitější informací bylo především to, abychom pokožku hlavy nedrhli jako na valše, ale spíše jemnými pohyby masírovali, aby vlasy zbytečně nevypadávaly a pokožka byla zdravá. Dále se snažit vlasy co nejméně zamotávat do sebe, abychom je tak nepoškozovali - spíše je mýt v jejich směru a šampón nenechávat působit příliš dlouho, aby nevysušoval pokožku.




2) Přípravky
Video věnované přípravkům má již 27:17 a důkladně se zde probírají veškeré přípravky pro péči o vlasy - šampóny, šampuky, kondicionéry, masky, krémy, oleje. Také se zde řeší jaký je rozdíl mezi tekutými a suchými šampóny, co to jsou parabeny, sulfáty, co dělají, proč se firmy chválí, že je nepoužívají, atd... Dozvíte se také, jaké množství výrobku je vhodné použít, jak často vlasy mýt a samozřejmě jaký výrobek je vhodný pro jaký typ vlasu. 
Bohužel se nemůžu v článku rozepisovat úplně o všem, ale mohu Vám říci například to, že melírované vlasy by neměly používat šampón pro barvené, ale buďto pro melírované a nebo pro typ vlasu. A věděli jste, co na krepaté? Vhodné jsou šampóny a kondicionéry s obsahem olejů!




3) Foukání
Toto video pro mne bylo asi jedním z nejpřínosnějších, protože jsem zjistila, že jsem si vlasy foukala špatně. Vždy jsem se snažila být co nejrychlejší a prostě házala vlasy, jak mi to zrovna přišlo pod ruku. Tato lekce je dlouhá 23:14 a dozvíte se informace o přístrojích a pomocnících pro foukání vlasů - fény, kulmofény, kartáče, hřebeny, přípravky ... 
Blanka upozorňuje na to, že v oblasti kartáčů a hřebenů je vhodnější si připlatit, abychom získali, co nejlepší kvalitu, protože kvalita vydrží léta. Při výběru je také důležité dávat pozor na spoje a vroubky, aby se pak při česání vlasy spíše nevytrhávaly, než rozčesávaly. A nejdůležitější trik pro foukání? Rozhodně vždy foukat po směru růstu. Vlasy nebudou mít takovou tendenci se třepit a navíc dosáhnou toho nejkrásnějšího lesku. To mohu potvrdit, protože po skončení lekce jsem hned šla a vyzkoušela tuto techniku. Výsledek vidíte na fotce v závěru ;-)



     B) Barvení vlasů
4) Teorie
Tuto část jsem projela také, ale jelikož si nebarvím vlasy, sledovala jsem ji spíše pro Vás, než pro sebe. V této části, která má 11:25 je ukázán přesný postup, jak na barvení odrostů, pěkně krok po kroku. Dále jsou zde ukázány typy barev - ty, které se musí smíchat, hotové barvy, s aplikátorem a ty které se musí nanášet štětcem. Ke každému typu je také ukázka nanášení.

5) Produkty
Bohužel v této části se stala asi nějaká chyba a opakoval se předešlý díl.



     C) Styling
6) Žehlení
Opět více zajímavá část, jelikož žehličku má doma téměř každý. Zde je především hodně tipů pro bezpečné a neničivé žehlení vašich vlasů. Samozřejmě, že i v této lekci se v čase 18:01 věnuje Blanka nejrůznějším přístrojům - žehličky s krátkými či dlouhými plochami, široké či kratší a zaoblené pro současnou možnost tvoření vln, mini žehličky a přípravky k použití pro ochranu vlasů. Tip: Pro prodloužení života vaší žehličky, je po každém použití potřeba za tepla utřít desky ručníkem, aby se odstranily nečistoty a přípravky. Pro ochranu vašich vlasů, je vhodné používat žehličku pouze do 200°C. Pokud se Vám vlasy žehlí jednoduše nebo pokud potřebujete pramen přežehlit vícekrát zvolte nižší teplotu. Pokud jste zruční, ale vlas se rovná při vyšší teplotě, jděte k oněm 200°C. V této části jsou také ukázány různé postupy pro nejrozličnější vzhled vln. 



7) Kulmy
V díle dlouhém 31:01 se samozřejmě opět Blanka zmíní o přístrojích - kulmy, kulmofény, dvojkulmy, vlnovačky, krepovačky. Jsou zde probrány různé objemy kulem, samozřejmě ke každé také ukázka, jakou vlnu je možné vytvořit, jsou přidány skvělé typy pro to, jak vytvořit objem, který většina z nás chce a nesmí chybět ani přípravky. Celkově velmi obsáhlá praktická část ukázek je určitě skvělá pro ty, kteří si vlasy rádi vlní a chtějí dosáhnout požadovaného vzhledu snadno, rychle a bez poničení vlasů. Tip: Při kulmování používejte bavlněnou rukavici - už se nikdy nespálíte.



8) Natáčení vlasů
Tato lekce dlouhá 22:59 nám opět přinese vlny a lokny, ale dosáhneme jich jinou technikou. A to ne kulmováním, ale natáčením pomocí natáček, papilot a foukací helmy. Dozvíte se jaké jsou typy natáček, jak je používat, jak je správně umístit a jak je správně sundat - což u těch se suchým zipem může být někdy oříšek. Opět zde uvidíte ukázky různých typů i velikostí a uvidíte výsledné vlny, abyste se mohli rozhodnout, které jsou pro vás ty pravé.



9) Objem vlasů
Zplihlé vlasy trápí velké množství lidí a ve videu dlouhém 15:03 se bude Blanka věnovat právě tomu, jak dodat vlasům co nejlepší objem. Existuje velké množství přípravků pro objem od šampónů, přes spreje až po tužidla. Zjistíte, jak tyto přípravky správně nanášet a v jakém množství. Dále se podíváte, jaké je možné použít přístroje k dodání objemu přímo od kořínků. Nevyhnete se ani trendu tupírování. Věděli jste, že tupírování samo o sobě není vlastně vůbec škodlivé, ale až to následné rozčesávání je to, co vám vlasy láme? Tip: Po tupírování vlasy vždy rozčesávejte od konců ke kořenům. Postupně tak uvolníte všechny zamotaná místa s mnohonásobně nižším rizikem zlomení.

10) Produkty
Přípravků pro styling vlasů je neuvěřitelné množství a kdo se v tom všem má také vyznat. Proto si v čase 18:32 představíte laky, spreje, tužidla, gely, krémy, lesky, .... - ano to vše je možné pro styling vlasů použít. A aby účes vypadal hezky a neležela vám na něm hromada přípravků, řeknete si s Blankou také to, jak správně přípravek použít a také kolik by ho mělo na vlasy přijít. 

11) Praxe
Také vás vždy fascinovaly všechny možné příčesy, vsadky, koblihové vložky, podložky, sponky, vlásenky a kdo ví co dalšího, ale nikdy jste tyto věci neuměli použít? A to vše, se ve videu dlouhém 17:17 dozvíte a bude vám vše názorně ukázáno. Naučíte se jak správně do účesu zakomponovat podložky, aby nebyly vidět, že účes nemusí být neustále stejný, ale můžete ho oživit například příčesem a také to, jak si vytvořit tradiční culík s holywoodským objemem. 



     D) Speciální péče
12) Kudrnaté vlasy
Kdo má přirozeně kudrnaté vlasy, ví, že je s nimi hold trošku více práce, pokud chcete, aby kudrnky vypadaly jako ze salónu. V tomto díle o 28:10 se dozvíte o správných přípravcích pro podporu kudrnatých vlasů, jak správně vlasy fénovat, jak se používá difuzér a také jak v závěru vlasy zafixovat, aby účes vydržel co nejdéle. A pro ty, kdo kudrnatými vlasy nebyli obdařeni, je ve videu ukázáno, jak správně na trvalou.

13) Pokožka
Nedílnou součástí vlasové péče je také péče o vlasovou pokožku. Lupy, lupénka, šedivění, vši, mastná pokožka - to vše jsou nepříjemnosti, které člověk za život může zaznamenat. A o všech si také ve videu o 18:52, něco s Blankou řeknete. Například to, jak rozpoznat lupy, suchou kůži a lupénku. Tip: Věděli jste, že šampón proti lupům by se měl jednou za čas vysadit, aby si na něj vaše pokožka nepřivykla? A že v boji proti vším je skvělá žehlička na vlasy, která všechny vši i hnidy spálí, a pro vás již není nic snadnějšího než všechny tyto breberky vyčesat? 

14) Jak říct u kadeřníka co chci
Tento problém zná asi každá z nás. Přijdeme, řekneme co chceme, ale když odcházíme, tak se to zamýšlenému účesu ani neblíží. V poslední lekci, která je dlouhá 27:35 vás Blanka poučí o tom, jak nejlépe popsat kadeřníkovi, jaké jsou vaše představy. Například, že když si přineseme časopis s ukázkou, je to určitě výborný nápad, ale musíme si uvědomit několik věcí. Modelka může mít zcela jiný typ i objem vlasů než máme my a hlavně je docela časté, že pro focení byly použity příčesy. Takže i přesto, že jsme si přály krásný a bohatý účes, tak naše vlasy po sestřihu mohou vypadat jako zmoklá slepice. Dále je také důležité to, jak si říci o barvu. Není vhodné barvu popisovat ústně, ale raději ji vždy ukázat ve vzorníku. Každý totiž může mít o kaštanové či oříškové jinou představu! 



Takže moje milé čtenářky, toto je přibližný průřez toho, co Vám takový kurz přinese a co můžete očekávat. Já jsem z něj poměrně nadšená, protože jsem se dozvěděla spoustu zajímavých věcí, nejen pro sebe, ale také pro mou práci vizážistky, kde občas pro focení upravuji i vlasy, a také pro přítele, abych mu poradila na lupy, které jej stále trápí. Za sebe mohu kurzík vřele doporučit, protože se v něm určitě každý alespoň v některých lekcích najde. Myslím si, že toto nebyl jediný z online kurzů, který jsem absolvovala a už se dívám po nějakém dalším.


Lesk vlasů pouze po vyfoukání

Máte zkušenosti s podobnými online kurzy? Jak se Vám tato forma výuky líbí? Napište mi do komentářů, jaký je Váš názor na ně :)


XOXO

VERONIQUE



PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

8 komentářů:

  1. Myslím, že kurzy od tejto pani sú naozaj nápomocné! :) ◠‿◠

    ♡ * Le blog de la Licorne * ♡

    OdpovědětVymazat
  2. Ten článek je dokonale vypracován. Určitě to zabralo spoustu času ho napsat. Kurz je určitě zajímavý a do něčeho podobného bych asi také šla.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za pochvalu! Ano, měla jsem ho rozepsaný tři dny :D Myslím, že delší jsem nikdy nenapsala. Tak doufám, že se bude líbit i dalším :)

      Vymazat
  3. Super článek i když já bych si na stříhání doma netroufla :D
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  4. Pro ty, co si nechtějí nebo nemají čas si shánět informace na netu je tento kurz dobrá volba. Pro mně je to ale ztráta peněz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Učitě je to pěkně udělaný balíček všemožných informací o vlasech a ukázek možností stylingu :)

      Vymazat

Děkuji, za Vaše komentáře :)