Knihy

Knižní šifra 2016

března 02, 20160 Comments

Už jste slyšeli o knižní šifře? Nebo jste se jí dokonce minulý rok zúčastnili? Pokud ještě ne, tak určitě čtěte dál, protože Knižní šifra se minulý rok stala fenoménem a nadšení fanoušci už nyní luští o sto šest :)

Knižní šifra 2016

Knižní šifra je kreslená hádanka vytvořená knihkupectvím Martinus. V šifře se skrývá celkem 64 knih - ať už známějších, či méně známých. Každá kniha, nebo spíše její název, je v šifře znázorněna nějakým obrazcem (např.: anglický pacient - člověk ležící v nemocniční posteli s anglickou vlajkou k ní upevněnou). Z těchto 64 obrazců je vytvořena mozaika. Ta je zaslepená a každý den v měsíci březnu se odkrývá jedno z třiceti políček, které mozaiku překrývají. 

Lidi z celé České republiky i ze Slovenska se snaží toto rozlousknout. Šifra je ve skutečnosti také vstupenkou do soutěže o knihy a navíc každý zúčastněný získává po skončení slevu do knihkupectví Martinus. Ale upřímně, luštění je natolik napínavé a někdy i nervy drásající, když Vám chybí ta jedna jediná poslední kniha a Vy na ni nemůžete přijít, že si na nějakou soutěž ani nevzpomenete ;-)

Pokud Vás článek navnadil a chcete to taky vyzkoušet, zúčastnit se můžete ZDE

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

0 komentářů:

Děkuji, za Vaše komentáře :)