TAG

Nejoblíbenější vánoční filmy

prosince 12, 201624 Comments


Venku je zima - prší, fouká, mlží ... No prostě naprosto nepříjemné sychravé počasí. V danou chvíli, pokud jste těmi šťastlivci, kteří nemusí vystrčit ani nos ze dveří, je nejlepší uvařit si pořádný hrnec dobrého čaje, udělat si popcorn nebo nějakou jinou televizní dobrůtku, zapálit příjemnou voňavou svíčku a pustit si nějaký super film. A jelikož jsou téměř vánoce, představím Vám svoje oblíbené filmy s vánoční tématikou. 


1) Láska nebeská (2003)
Pro mě se tento film stal již naprostou tradicí vánočních dnů. Film proplétající osudy většího množství hrdinů může působit chaoticky, ale zde se mi to moc líbí. Nemůže chybět láska, rodina, trable, zklamání a především humor. Film je nabušený britskými celebritami jako Colin Firth, Hugh Grant, Alan Rickman, Liam Neeson, Thomas Brodie-Sangster, Bill Nighy, Keira Knightley, ...

2) Sám doma (1990)
Kdo by neznal malého Kevina, který je tak nesnesitelně otravný, že jej při odjezdu na prázdniny zapomenou doma. Myslím, že tento film představování nepotřebuje a kdo si nezkoušel jako malý plácnout na tváře tátovu vodu po holení, tak pěkně kecá! Opět naprostá tradice, ale na první díl již ty další nemají ... 

3) Prázdniny (2006)
Nechtěli byste někdy vyřešit všechny svoje problémy jednoduše tak, že byste okamžitě někam odjeli? Hlavní hrdinky tohoto filmu už měly všeho tak nad hlavu, že se jim právě toto zdálo jako nejlepší možnost. A asi ani nečekaly, jak jim tento útěk nakonec změní život. V hlavní roli Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law a Jack Black.

4) Samotář v Seattlu (1993)
Opět jeden ze starších filmů. Dojemné snaha malého kluka sehnat tátovi novou ženu je prostě nominace na slzavé údolí. Ale kdo by odolal pohlednému Tomu Hanksovi. Co myslíte, najdou tu svoji pravou? :)

5) Grinch (2000)
Nemáte rádi vánoce? A Vaši přátelé Vám říkají, že jste Grinch? A Vy nevíte proč? Tak to si musíte pustit tento film. Příběh o tom, jak se jeden zelený mužík snažil zkazit Vánoce, asi nebude šálek kávy úplně každého. Já jej po prvním zhlédnutí také moc nemusela, ale nakonec si probojoval cestičku do mého srdce. 

6) Mrazík (1964)
Jeden z těch filmů, které jste ve svých 23 letech viděli už nejméně 23krát a to každý rok před Silvestrem. Prostě k vánočním svátkům to patří asi stejně jako stromeček a cukroví. Příběh se podobá Popelce zasazené do ruského prostředí, jenom místa oříšků, či vílí kmotřičky zde máme Mrazíka. 

7) Srdce k pronajmutí (1997)
Nikdo nechce být na Vánoce sám, anebo alespoň nechce, aby vypadal, že je sám. A zde může nastoupit i takový nápad, že si rodinu na Vánoce může pronajmout. Jak toto  může dopadnout, se mrkněte v romantickém vánočním filmu Srdce k pronajmutí. 

8) Záměna (1983)
Pokud hledáte film pro pobavení celé rodiny, asi bych doporučila film Záměna. Když je člověk hodně bohatý a začne se nudit,  může ho bavit třeba to, hrát si s osudy lidí. Jak dopadne záměna bezdomovce za úspěšného burzovního makléře? Humor v tomto filmu rozproudí například Eddie Murphy, Dan Aykroyd a Jamie Lee Curtis. 

9) Střihoruký Edward (1990)
A pokud si rádi u televize také posmutníte, bude se skvěle hodit například film Střihoruký Edward z dílny Tima Burtona, v hlavní roli s Johny Deppem. Film o mladíkovi s nůžkami místo rukou, kterého do svého domu přijme milá rodina s krásnou dcerou. Už se těšíte na první sníh? 

*) Pelíšky (1999)
A ještě po zveřejnění dopisuju Pelíšky, na které jsem úplně zapomněla. Dokonalý český film, který prostě nesmí chybět ani jedny vánoce! Protkaný je skvělýma hláškama od začátku do konce, takže pokud se chcete zasmát, toto je rozhodně film pro Vás! Bude Vás čekat skvělé české obsazení s úžasnou Simonou Stašovou v jedné z hlavních rolí. 


Když se teď tak na ten seznam dívám, tak mě překvapuje, že zde jsou převážně starší filmy. Ale bohužel, když se na nějaký novější film dívám, přijde mi to často, jako pěkná slátanina. Jak to máte Vy? Také máte rádi spíše starší filmy, nebo mi dáte tip na nějaký skvělý novější? V příštím díle si pro Vás připravím pohádky, které o vánocích nesmíte zmeškat ;-)

XOXO

VERONIQUE

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

24 komentářů:

  1. Sám doma a Grinch jsou u nás naprostá klasika. To nesmíme nikdy vynechat :) jinak ještě bych přidala filmy o Griswoldových. Jsou taky starší, ale pořád se u nich zasmějeme :D a pak Polární expres. Ten má zas takový to krásný, vánoční kouzlo.
    A miluju střihorukýho Edwarda :) akorát se na něj nechci moc dívat, protože vždycky bulim jak želva :D
    Michelle B :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Griswoldovy moc nemusím. Nikdy jsem jejich filmům moc nepřišla na chuť. A Polární expres jsem zatím neviděla, ale chtěla bych se na něj mrknout :) Všichni si ho moc chválí :) A jo já taky bulím :D :D

      Vymazat
  2. The Holiday a Sám Doma sú pre mňa tie najkrajšie z tvojej ponuky.

    OdpovědětVymazat
  3. Sám doma a pelíšky sú mojou srdcovkou <3 Bez nich by neboli Vianoce také čarovné.

    www.bookbylia.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně :) Ani člověku nevadí, kolikrát ten film viděl :D

      Vymazat
  4. Pelíšky a Grinch. Každý rok jsou tyhle dva filmy u nás klasikou. Nikdy neomrzí. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  5. Sám doma je taková klasika na kterou se dívám každý rok :)

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,
    Na Pelíšky, Mrazíka, Sám doma, Grinche a Lásku nebeskou se díváme každý rok a jsou prostě super :). Patří to ke každým Vánocům, jsou to takové klasiky, které nesmí na Vánoce chybět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, prostě některé filmy k tomu naprosto patří :)

      Vymazat
  7. Naprosto miluji Grinche, ten je za mě top. Střihoruký Edward také patří mezi moje oblíbené a Sám doma je klasika.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  8. Naozaj krásne filmy. Niektoré som už videla, iné zasa nie. No Sám doma rozhodne nesmie chýbať. A keďže si ma inšpirovala, skúsim si ako "pre mňa novinku" pozrieť Zámenu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsi ji neviděla? Tak to je super :) Já mám ráda s Eddiem Záměnu i Cestu do Ameriky :)

      Vymazat
  9. Na Pelisky koukame snad kazdy Stedry vecer. Mrazika uz radsi prepiname. Grinch me na poprve taky nezaujal, budu mu muset dat jeste sanci. Lasku nebeskou a Sam doma zboznuju.

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám nejraději Sám doma, Pelíšky, Láska nebeská a Tři oříšky pro popelku ♥ Už nyní koukám na vánoční filmy. Kdyby krajinu kolem halila bílá pokrývka, určitě by se dívalo lépe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No u nás nebyl sníh, ale aspoň zamrzlo tak, že na všem byla bílá jinovatka :)

      Vymazat
  11. mne sa práveže z týchto filomv žiaden nepáči, už vôbec nie sám doma alebo mrázik fuj. chcelo by to niečo novšie ale hlavne zaujímavejšie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohla jsi napsat nějaké zajímavé nápady ... místo toho fuj ...

      Vymazat
  12. Nejlepsi klasiky!:)

    PS: Zvu te na svoji giveaway o "Killin' It top", ktera bude koncit brzy! Budu rada kdyz se pridas:)
    GIVEAWAY ZDE

    Bridge of Memories

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za Vaše komentáře :)