Kurzy

MUIP - MASTER PRO A-Z - 3.týden

srpna 31, 20170 Comments


Jak už možná víte, od pondělí 31. července mi začal kurz MASTER PRO A-Z v Make-up Institutu Prague. V současnou chvíli mám za sebou třetí týden kurzu a chtěla bych Vám tedy přiblížit, jak vše probíhalo, co jsem se naučila a jaké byly mé dojmy. 


DEN 11
V pondělí jsme začali kurzem líčení zralé pleti s lektorkou Simonou Bártovou. Dopoledne se tradičně probírala teorie, vhodné produkty a techniky líčení, ke kterým následovala také ukázka. Po obědě nám přišly modelky staršího věku a začal trénink. Klíčové u tohoto líčení bylo především zakrytí pigmentových skvrn, červených žilek a korekce spadlých víček. Na závěr jsme modelkám dotvořili ležérní účes a vyslali je domů. Celý trénink byl brán jako kompletní péče od obsluhy klientky až po závěrečný styling. 

Vlastní dojem:
Den s klientkami byl poměrně náročný. Ani ne tolik na líčení samotné, ale spíše proto, že jsme se snažili dámám předvést perfektní servis. Simona vše důkladně probrala a u líčení skvěle poradila, dámy byly moc příjemné a celý den nakonec i rychle utekl. Z čeho jsem měla asi největší radost, byl pokrok v oblasti míchání barev a korekcí.


DEN 12
V úterý jsme pokračovali s lektorkou Simonou Bártovou a tentokrát se svatebním líčením. Probírali jsme opět vhodné produkty, jak zajistit, aby líčení vydrželo celý den i ve vysokých teplotách a lehce také svatební marketing. Jednotlivé líčení jsme si zařadili do skupin podle typu svatby i nevěsty samotné. Poté opět proběhla ukázka a po obědě nám přišly modelky, na kterých jsme si každá vyzkoušel jeden kompletní look i s úpravou vlasů. 

Vlastní dojem:
Svatební líčení byl den, na který jsme se všichni dost těšili. Look se dělal jen jeden a proto jsme se všichni snažili vytvořit líčení, které bude nejlépe sedět konkrétní modelce. Ruku jsme měli ve výběru volnou a já si zvolila uvolněný boho styl. Slečnu jsem ladila do růžovo-fialkové barvy a účes navlněný se smotanými copánky. Simona se snažila vše co nejlépe vysvětlit a ukázat, jelikož svatební líčení je jedno z nejnáročnějších líčení v rámci uspokojení klientky. 

DEN 13
Středa se pro nás stala natáčecím dnem. Na progamu byl totiž TV, Studio & Video make-up a my jsme si každý vytvořili naši televizní reportérku. V teoretické části jsme si opět řekli, jak vše funguje, ať už na place nebo u líčení samotného. Řekli jsme si, co je třeba dodržet a čeho se zase vyvarovat, zmínily se produkty vhodné pro natáčení a odpoledne jsme si vše řádně natrénovali. Pro vlastní zpětnou vazbu přišel také pan kameraman a naše modelky nám natočil. Díky videu jsme viděli chyby, kterých jsme se dopustili a jak vše ve výsledku na silných světlech vypadalo. 

Vlastní dojem:
Líčení pro televizi bylo pro všechny velice zajímavé a hlavně docela stresující, protože náš výtvor byl pak promítnut v televizi a všechny chyby šly vidět. Pro mě osobně bylo líčení náročné hlavně v tom, že vše muselo být výrazné, aby to pod silným světlem bylo na kameře znát. Jelikož jsem udělala make-up tak, aby se mi na oko líbil, nebyly například kontury obličeje v televizi rozpoznatelné. 

DEN 14
Ve čtvrtek jsme se pustili na Foto make-up. Kurzem nás provázela Sylvie Hadžiefendič a vlastně vše, co jsme se doposud naučili obrátila vzhůru nohama. V teorii jsme si především řekli jak to na takovém větším focení chodí, jak vypadá plac a potom také vhodné produkty pro fotografii. Silvie nám ukázala zcela jiné techniky, než jsme doposud byli zvyklí a tak jsme měli možnost vyzkoušet něco nového. 


Vlastní dojem:
Když přišla lektorka Sylvie, všichni jsme cítili velký respekt. Je totiž velice zkušená a známá díky častým spoluprácím na předních českých foto produkcích. Její techniky nás docela překvapily, zvláště proto, že téměř vůbec nepoužívala štětce, ani pudr. A tohle je přesně to, co se mi na MUIP líbí. Máme možnost vyzkoušet takové množství lektorů a každý nám ukazuje svou techniku, a každá je jiná. Tak si každý z nás najde to, co mu nejvíce vyhovuje. 


DEN 15
Týden jsme zakončili první částí Extreme make-upu s Filipem Novákem. Na začátku jsme probrali techniky a postupy v této oblasti, ukázali si také specializované produkty pro tento druh líčení a poté jsme již hned začali trénovat. Tento den nebyl ani tak o výsledném looku, jako spíše o tréninku technik. Zkoušeli jsme si prostínování krémových a suchých produktů, stříkance a čárance barvami a osvěžili si barvovou typologii. Přes víkend jsme dostali za úkol vytvořit Face chart se vzhledem, který budeme v pondělí vytvářet již naostro. 

Vlastní dojem:
Extreme make-up byl jedním z nejočekávanějších kurzů. Je to něco nevšedního, něco s čím se vizážistka každý den nesetkává. Některé techniky mohou být trošku zapeklité a proto jsem byla moc ráda za to, že nám Filip ukázal tak velké množství technik, tipů a triků, a tím jsme si trošku více otevřeli obzory v tom, co je a není možné a vhodné použít. 

Takže to by bylo vše k třetímu týdnu. Pokud budete mít nějaké dotazy, které nebyly článkem zodpovězeny, neváhejte mne kontaktovat přes komentář, nebo klidně na mail či jiné sociální sítě. Pokud si přejete sledovat veškeré dění o něco více živě, určitě se mrkněte na můj instragram, kam do instastories nahrávám vše ještě za čerstva - jméno @veroniquebeauty.

XOXO

VERONIQUE

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

0 komentářů:

Děkuji, za Vaše komentáře :)