Recepty
Banánovo-medová ovesná kaše
Máte chvilku čas a chcete si dopřát nějakou dobrou, zdravou a vydatnou snídani? Jeden takový recept pro Vás mám, takže se do něj pojďme pustit!
Co budeme potřebovat:
50g ovesných vloček
100 ml vody
100 ml rostlinného mléka
1 lžička medu
1 lžička kokosového oleje
1 lžička mandlového másla
1 banán
Příprava:
Ovesné vločky zalijeme horkou vodou a necháme nasáknout do jejich změknutí (cca 5 minut). Poté přidáme mléko (já použila ovesné od Alpro), mandlové máslo (mňamka), med (zarovnanou lžičku a raději podle chuti přidáte než to přehnat), kokosový olej a polovinu rozmačkaného banánu a necháme vařit do doby než jsou vločky krásně změklé a veškeré suroviny jsou propojené do kaše. Kaše má tendenci se připalovat, tak nezapomeňte vše hezky promíchávat. Zbytek banánu si nakrájíme a položíme nahoru. Přidat můžeme semínka či oříšky dle vlastní chuti.
Recept jsem si lehce poupravila pro sebe, ale původně jsem jej našla v Lahodně s Ellou každý den :) Pokud chcete sledovat více receptů pro inspiraci, mrkněte také na můj Instagram zde :)
Vypadá to moc dobře! :)
OdpovědětVymazatBlog Everythin Kate
Tak určitě taky vyzkoušej :)
VymazatKdysi jsem ovesné kaše dělala pořád, asi bych se k nim měla vrátit, tvůj recept mě docela navnadil :-).
OdpovědětVymazatOno člověka asi dost omrzí, když něco jí pořád dokola. Já ráda vše střídám, abych měla ty jídla taková pestřejší :)
Vymazattiež som kedysi jedla ovsené kaše stále ale asi som sa ich prejedla a tak som si dala pauzu. človek sa po čase naozaj preje ;)
OdpovědětVymazatChce to střídat :) Jedno ráno kaši, druhé zase něco jiného. Ale taky to mám spíše na fáze :D
VymazatTak tá vyzerá naozaj super :) Určite bola aj veľmi chutná, škoda že med nejem
OdpovědětVymazatKatkine kozmetické dobrodružstvá
A tak můžeš zkusit něco jiného - javorový nebo agávový sirup třeba?
VymazatTo si urobím ������
OdpovědětVymazatIG: @makronka_
anna.smrekovska@gmail.com