DIY,

DIY Peeling na rty

ledna 05, 20166 Comments

Jak jsem slíbila, přináším Vám skvělý recept na to, jak si doma ze základních surovin vytvořit peeling na rty. Použití peelingu je jednoduché - naberete malé množství a prstem nebo kartáčkem na zuby si jím krouživými pohyby masírujete rty. Cukr se bude postupně rozpouštět, takže se nemusíte bát, že byste skončili s odřenými rty. Navíc je peeling krásně slaďoučký, takže si na něm i smlsnete ;-) Nakonec rty opláchněte vodou a nanesete balzám na rty nebo můj milovaný kokosový olej. Rty po této kůře budou hlaďoučké, vyživené a především zdravé.
A abyste měli na výběr, přináším Vám 2 možnosti :)



Recept č.1 - Medový peeling na rty:

Pro vytvoření medového peelingu budeme potřebovat:
- misku / jinou nádobu (cca 150ml) - takovou ve které budeme peeling skladovat
- bílý nebo hnědý cukr
- kokosový olej
- med

Vezmeme misku a naplníme ji hnědým či bílým (krystal) cukrem do poloviny. Obsah přesypeme do větší nádoby, abychom mohli ingredience lépe promíchat. Přidáme 1 lžíci kokosového oleje a 1 lžíci medu. Všechny ingredience OPATRNĚ promícháme. Použijte nejlépe techniku přehrabování - a to z důvodu, abychom nebyli příliš hrrr a všechen cukr nerozpustili. Poté přemístíme do nádoby, ve které peeling budeme skladovat. Nejlépe, aby byla nádoba uzavíratelná, popřípadě můžete použít potravinovou fólii. Hotový výrobek skladujeme v ledničce po dobu 14-ti dní. 

Medový peeling

Recept č.2 - Skořicový peeling na rty:

Pro vytvoření medového peelingu budeme potřebovat:
- misku / nádobu (cca 150ml) - takovou ve které budeme peeling skladovat
- bílý nebo hnědý cukr
- kokosový olej
- med
- skořici
- olivový olej

Vezmeme misku a naplníme ji hnědým či bílým (krystal) cukrem do poloviny. Obsah přesypeme do větší nádoby, abychom mohli ingredience lépe promíchat. Přidáme 1 lžíci kokosového oleje a 1 lžíci medu, 1 kávovou lžičku olivového oleje a "pocukrujeme" mletou skořicí. Všechny ingredience OPATRNĚ promícháme. Použijte nejlépe techniku přehrabování - a to z důvodu, abychom nebyli příliš hrrr a všechen cukr nerozpustili. Poté přemístíme do nádoby, ve které peeling budeme skladovat. Nejlépe, aby byla nádoba uzavíratelná, popřípadě můžete použít potravinovou fólii. Hotový výrobek skladujeme v ledničce po dobu 14-ti dní. 


Výrobku bude větší množství, takže takto vytvořený peeling můžete rozdělit do více nádobek a věnovat jako dárek své rodině či přátelům :) S balením si můžete vyhrát dle vlastní libosti. Na obrázku výše vidíte možnost uzavíratelné dózy s mašličkou. Nebo můžete ustřihnout nějaký zajímavý papír, přetáhnout s ním víčko a převázat. Možností je mnoho :) Při příští výrobě můžete samozřejmě množství upravit a vyrobit si peeling pouze pro sebe


Doufám, že se Vám tyto recepty líbí. Určitě je doma vyzkoušejte a napište mi do komentářů jak se povedly. V této sérii DIY receptů s kokosovým olejem plánuji pokračovat, takže se těšte na další článek :)

XOXO 

VERONIQUE <3


PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

6 komentářů:

  1. Teda super recepty, určitě vyzkouším!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus :) Můj nejoblíbenější je ten medový :)

      Vymazat
  2. Také jsem již zkoušela a mám problém ho celý nesníst :D
    http://vulnerablenature-byteddybear.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to určitě vyzkouším. Děkuji za tip :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za Vaše komentáře :)