Tipy*Triky*Nápady

Tipy na vánoční dárky + SOUTĚŽ

prosince 04, 201719 Comments


Vánoce jsou tady. Jakože za 20 dní tady. Už není čas to nějak extra natahovat a oddalovat. Je čas se minimálně zamyslet nad vánočními dárky. Jelikož se vždy snažím vymyslet něco pěkného a pokud možno užitečného, řekla jsem si, že Vám sepíšu nějaké rady a tipy pro letošní vánoce. 
Lidi si můžeme rozdělit na dvě základní skupiny:
 1) Ti, co si něco přejí
 2) Ti, co nikdy nic nechtějí
Ten kdo má ve svém okruhu nejvíce lidí ve druhé skupině, zvedne ruku - teď ... Já za sebe bych řekla, že je velká škoda, když lidi moc o svých přání nemluví. Jasně, možná nechtějí být sobečtí a nechtějí aby za ně někdo utrácel peníze, ale jsou to vánoce. Na vánoce nějaký ten dárek dostanete, ať chcete nebo ne. No a nebylo by hezčí dostat něco, co by se Vám hodilo než nějakou blbost? Nemusíte sáhodlouze vymýšlet nějaká přání a cucat si je z prstu. Je to jednoduché. Jak si sepsat takový vlastní seznam přání? 

Já si jednoduše vždy sednu a začnu tím, co si klasicky přeji každoročně. Sepíšu seznam knížek, které mě zaujaly. Vyberu 2 až 3 parfémy, které omámily mé čichové buňky. A základ seznamu je na světě. Jako další si představím věci, které si potřebuji v rámci následujícího půlroku koupit. Tak mi tam přiskočí třeba nové povlečení, roztomilé pyžamo, sada ponožek a nebo nějaké vybavení do kuchyně. Jsou to věci, které člověk potřebuje a rozhodně jsou lepší než třeba nějaká soška, kterou nemáte kam dát, ale musíte ji někde mít, abyste někoho neurazili a tak se stane smutným chytačem prachu v koutě. Poslední částí seznamu jsou věci po kterých toužíte, ale buď za ně v danou chvíli nemůžete utrácet, a nebo byste si je sami nikdy nekoupili. V tuto chvíli si někteří asi říkají, proboha, jak dlouhý ten seznam máš. Pointa tohoto seznamu je v tom, že máte dlouhý seznam věcí, různých druhů a také cenových kategorií. Tudíž, když se na něj Ježíšek podívá, sám se rozhodne, co z věcí vybere. Samozřejmě nikdy neočekávám, že se pod stromečkem objeví vše. Ale vím, že každá věc se stane užitečnou. 
Doufám, že tento tip na vytváření seznamu přání některým z Vás pomohl a teď se pojďme pustit do tipů na dárky pro ty, co si ještě svůj seznam psát nezačali. U každé fotky je v popisu odkaz na e-shop 😉

KOSMETIKA
Pro některé je to možná cliché, ale je to taková klasika, co vždycky potěší. Samozřejmě, pokud chcete udělat radost větší, než koupit nějaký sprcháč z drogerky, můžete vybrat nějakou hezkou designovou kosmetiku, kterou si dotyčný sám pro sebe třeba nekoupí. 

Prvním typem je například kosmetika z Manufaktury. Už možná víte, že jejich výrobky naprosto zbožňuji a to zvláště, když je chci dát jako dárek. Velice oblíbený typ balíčků v nižší hodnotě je například sprchový gel s tělovým mlékem a krémem na ruce, pokud si přejete balíček trošku luxusnější, můžete si nechat zabalit celou řadu produktů do krabičky. Výhodou tohoto výběru je, že uspokojíte maminku, babičku, kolegyni i mužské osazenstvo. Já v současnou chvíli mohu vřele doporučit podzimně-zimní řadu s medem a rakytníkem, která je jako vždy úžasná a má perfektně hřejivou nasládlou vůni vhodnou právě na zimu.  Navíc si kromě klasického sprcháče a krému na ruce, můžete vybrat také sirup, balzám na rty a pleťový krém vhodný na zimu. Pro pány zase můžete vybrat řadu s bicyklem, která má příjemnou kořeněnou vůni a na výběr dostanete sprchový gel a balzám po holení. 
Další krásný kosmetický produkt, který potěší každého, kdo se o svou pokožku rád stará, je kávový peeling. Já mám nejraději ten od BodyBeScrub a vybrat si jej můžete ve vůních jako Kokos, Citrus, Karamel, atd. Nádherně provoní celou koupelny a taky Vaši pokožku. Díky přidanému oleji je po něm tělo krásně ošetřené a heboučké. Za mě prostě must-have v mojí koupelně!
Pro slečny, které se rády líčí, určitě nešlápnete vedle nějakou pěknou paletkou stínů. Je třeba jen omrknout jaké již doma má - pokud nadhodíte otázku, kolik paletek už vlastní, určitě dostanete perfektní přednášku i s ukázkou, takže pak již stačí navštívit například Sephoru a můžete vybírat. Mými velice oblíbenými paletkami jsou například Sweet Peach nebo limitovaná Boss Lady Beauty Agenda od Too Faced, nebo největší klasika Naked od Urban Decay.
Pokud máte ve svém okolí nějaké milovníky saunování, můžete vytvořit zajímavý balíček například z ručníku klasického nebo saunovacího, kartáče, masážní rukavice, mořské houby a k tomu třeba solný tělový peeling Soaphoria (v provedení Babiččina zahrada je naprosto boží bylinková vůně), což jsou vše věci, které si každý bude moci vzít na saunování s sebou. 
ŠPERK
Pokud se s dotyčnou osobou znáte dobře, můžete se pustit také do nějakého šperku. Ať už to budou náušnice, náramek, či náhrdelník, šperk nadchne snad každého. Pokud už dotyční mají spoustu šperků / hodinek, můžete naopak zvolit šperkovnici nebo pořadač na hodinky a náramky. 

Já jsem nedávno objevila nádherné šperky ze stránky Juvelora.cz. Jejich výhodou je především to, že šperk dostanete jako nádherný dárek už při obdržení zásilky. Je zabalen v saténovém pytlíčku, je k němu přiložen leštící hadřík i věnování a vše je zabaleno v krásné bílé krabičce. Na stránce můžete dostat jak jednodušší styl šperku jako například čirý kamínek v podobě slzičky, nebo daleko propracovanější kousky jako níže kulatý přívěšek s tisícem kamínků. Asi nemusím říkat, že jsem se zamilovala na první pohled. 
DOMÁCNOST
Dalšími tipy budou věci do domácnosti. Zde je třeba nepatrná znalost interiéru obdarovávané osoby. Pak můžete například odhadnout vhodnou barvu krásného měkkého plédu, kterým si pak dotyčný můžu ozdobit svůj obývací pokoj nebo si jej přehodit přes postel. Myslím, že je to jeden z nejvděčnějších dárků především pro ty, komu je neustále zima. Vybírat můžete například v Ikei nebo Jysku.

Pokud víte, že rád vaří/peče, určitě se nebojte mrknout také po nějaké vychytávce do kuchyně. Pokud si projdete stránky Tescomy, myslím, že určitě najdete neuvěřitelné množství věcí, které usnadní práci v kuchyni a dotyčný třeba ani nemusí vědět, že něco takového na trhu existuje. 

Pokud chcete, aby si všichni Vaši blízcí užívali domácí pohodu, můžete jim podpořit útulnost jejich domova nějakou hezkou svíčkou. Moji největší oblíbenci jsou svíčky Bath&Body Works nebo Yankee Candle. Na zimu bych šla do nějaké příjemné zimně-vánoční vůně, jako jsou například Fireside Treats nebo Chrismas Cookie, které v této zimě zahřejí, ale přesto nejsou natolik silné, aby dotyčnému mohly vadit. 
Jedním z dalších dárků, které jsou velice oblíbené, jsou ty, které zaznamenávají vzpomínky. Pro prarodiče se tak velice často tisknou kalendáře s fotkami vnoučátek, pro rodiče obrazy dětí na fotoplátno (př.: Saal Digital), ale obdarovat můžete i své kamarády. Velice oblíbenými jsou nyní tiskárny, které Vám vyvolají fotografie z instagramu ve formáte polaroidu (př.: vyvolej.to), takže ke každé fotce můžete připojit nějaký osobní vzkaz a tak jej v balíčku věnovat nebo k fotografiím přidat také nástěnku s provázkem a jednotlivé vzpomínky na něj zavěsit pomocí drobných kolíčků. 
Saal Digital - fotoobraz
Jednoduché DIY

KONÍČKY
Pokud mají Vaši blízcí nějaký zajímavý koníček, máte výběr určitě o něco jednodušší. Navíc je vždy milé, když darujete něco, v čem daného člověka podpoříte v tom, co ho baví. 

Fotograf - Zde je rozpětí určitě široké. Záleží pouze na cenové kategorii, kterou chcete zvolit. Tedy od lepšího fotoaparátu, lepšího objektivu, přes stativ, externí světlo, příslušenství k čištění objektivu, tašku či batoh pro snazší a bezpečnější přenos, sadu paměťových karet, protože se ty mršky často ztrácejí, tak třeba nějaký zajímavý filtr na objektiv nebo specializovaný popruh na míru. Určitě dále neuškodíte zakoupením nějaké zajímavé vzdělávací knihy, nebo poukazem na kurz rozšiřující znalosti v určité oblasti fotografie. Co se týče této kategorie, je lepší dotyčného nenápadně vyzpovídat, na co přesně by měl zálusk, protože se jedná o poměrně specializované odvětví.
Sportovec - U sportovců je to trošku těžší, jelikož je vhodnější, když si věci vyzkouší. Pokud však znáte velikost, můžete se pěkně trefit například sportovním tričkem/nátělníkem, tunelem pro sport v chladném počasí, kompresní podkolenky, hůlky pro outdoorové sporty, batoh, sportovní hodinky s měřením tepu a třeba i gps pro zaznamenání trasy, pro posilovače zátěžovou vestu nebo činky/hrazdu, zátěží na zápěstí/kotníky, ... 

Make-up artist/nadšenec - Zde je výběr opravdu široký, jelikož je na výběr asi miliony výrobků. Nemusíte však překvapit pouze produkty, ale i různými dalšími vychytávkami. Například knihou o make-upu (Bobbi Brown, Lisa Eldridge, Kevyn Aucoin, ...) organizéry na kosmetiku, sadu štětců, kosmetickou taštičku nebo pouzdro na štětce, kosmetický kufřík, paletu na míchání barev, kosmetickou lampičku nebo zrcadlo se světly.
Milovník hudby - Pro posluchače můžete zvolit CD jeho oblíbené kapely, MP3/MP4 na cesty, vytuněné sluchátka, gramofon s deskami, lístky na koncert nebo festival, bezdrátový reproduktor, ... Pro hudebníky můžete koupit nebo vytisknout a svázat jejich oblíbené songy v notovém provedení, časovače, ladičky, trsátka, ...
Malíř - Zde se opět nabízí neomezené množství možností. Malíř samozřejmě potřebuje něco, na co bude malovat - plátno, náčrtník, čtvrtka, blok, ... K tomu stojan na malování. A samozřejmě příslušenství, čím to bude malovat - štětce, uhel, tužky, pastelky, pastely, barvy, tuž, ... Skvělé vybavení najdete na Koh-I-Noor, zavedené malířské oddělení najdete i v obchodech Tiger a nebo v místních výtvarných potřebách.

A to by bylo pro dnešek asi vše. V příštím článku budeme pokračovat s další hromadou tipů na dárky, takže se máte určitě na co těšit. A pokud se Vám mé články líbí, budu ráda, když se níže přihlásíte mezi pravidelné čtenáře nebo mne začnete sledovat na instagramu @veroniquebeauty.



SOUTĚŽ 4.-7.12.2017 - UKONČENO

A jak jsem dávala již  dříve vědět, připravila jsem si pro Vás adventní soutěže. Dnes se tedy pustíme hned do první z nich a soutěžit se bude o ... 

... 2 kávové peelingy značky BodyBe Scrub v provedení Citrus (můj nejvíc nejoblíbenější) a božský Kokos (ten samozřejmě následuje hned za Citrusem). A jaké jsou pravidla soutěže? 
Máte možnost celkem o 4 vstupy! Soutěže se můžete zúčastnit až do 7.12.2017 do půlnoci a jeden výherce bude vyhlášen 8.12.2017 spolu s vyhlášením 2. vánoční soutěže. 

Vstup č.1: Stát se pravidelným čtenářem mého blogu (níže), napsat do komentáře 2 vlastní tipy na vánoční dárky, které rádi věnujete svým blízkým a samozřejmě e-mail, abych Vás mohla kontaktovat v případě výhry. 
Vstup č.2: Stát se fanouškem mé stránky na facebooku (odkaz) a napsat zde komentář pod příspěvek s odkazem na tento článek, na jaké vánoční cukroví se nejvíce těšíte?
Vstup č.3: Stát se fanouškem na mém instagramu @veroniquebeauty (odkaz) a napsat zde komentář pod příspěvek s touto fotkou, co je na Vašem štědrovečerním stole? Ke svému komentáři pak připojit 3 své kamarády, kterým by se výhra mohla také líbit..
Vstup č.4: Sdílet příspěvek na facebooku NEBO instagramu s hashtagem #veroniquebeauty1advent (profil musí být veřejný, aby se mi vstup zobrazil).

VÝHERKYNÍ SE STALA TEREZA JANDLOVÁ SVÝM VSTUPEM PŘES INSTAGRAM. PRŮBĚH VÝBĚRU VÝHERCE BYL ZAZNAMENÁN NA INSTASTORIES. 

Hodně štěstí všem ;-)

XOXO

VERONIQUE

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

19 komentářů:

  1. Moc hezké tipy i fotečky! :)
    zúčastnila jsem se na instagramu :)
    lifestylebirdie

    OdpovědětVymazat
  2. Pravidelný čtenář jsem, jdu napsat i na facebook :D
    Dárky? Určitě knihy a pak nějaký dárkový poukaz.
    miuka12@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Verunko,
    zvolila jsem vstup do soutěže číslo 2 :) takže tvá pravidelná čtenářka blogu jsem delší dobu a to pod tímto účtem, tedy jako Nela Procházková. Já svým blízkým ráda věnuji převážně kosmetiku v podobě sprchových gelů, krémů a přírodních mýdel. A v kategorii pro ženy dávám moc ráda voňavé dárečky, takže svíčky od Yankee Candle to jistí :)
    cumanelka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nely. Můžeš klidně využít jen 1 vstup nebo všechny 4. To je čiště na tobě ;-)
      Ráda dávám více možností, aby se každý mohl zúčastnit tak, jak se mu to líbí :)

      Vymazat
  4. Gfc Eva Richterová ervulenka@seznam.cz
    Žehlička, fotokalendář

    OdpovědětVymazat
  5. sleduju jako Barbora Červenková. to jsou perfektní typy na dárky :) já letos vyrábím fotoknihy (hlavně pro babičky, rodiče) a kamarádkám věnuju kosmetiku (DIY peeling) a kávu s vůní mandlí. Taky i přijde boží knížka složená z vánočních povídek, která se jmenuje: Dáek z pravé lásky :) cervenkova.barbora@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem se se sourozencema rozhodla vyrobit krabičku s lístečkama pro rodiče, kde budou různé vzkazy, proč si jich vážíme a tak :). A jinak každý rok aspoň někomu věnuju různé deníčky a zápisníky, protože to sama miluju :D
    Jinak moc hezký článek :)
    email: nataliechlustinova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, sleduji přes GFC jako Simona Zahrádková, mail: ssimka@centrum.cz
    Mně se osvědčila fotokniha a pak kornouty s oříšky a sušeným ovocem v čokoládě, jogurt,.. :-).

    OdpovědětVymazat
  8. Sledujem na GFC ako Nikuš Semancová
    Mail: nikussem@gmail.com
    Pre priateľa som tohto roku kúpila úplne krásnu hebkú deku, pretože ako to už býva, celú perinu si vezmem pre seba :D a sestra som kúpila také mydlo, ktoré má na sebe obrázok puga, s ktorým určite zabodujem :D
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  9. Gfc Nela Richterová
    Knížka o Rogeru Federerovi, povlečení
    Nelarichterova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Sleduji jako Tereza Blog přes GFC
    Můj tip na dárky ? My jsme letos koupily aroma lampu + vosky , kalendář s fotkami našich holek (samozřejmě pro babičky :-)) , no a klasika ... parfémy :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Moje tipy voucher na sushi a vlastnoručně vyrobené bomby do koupele
    GFC langmaierova1
    langmaierova1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Sdílím na FB Martina Langmaierová
    langmaierova1@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. GFC: ZdeňkaM
    zdenkamartinakova@gmail.com
    DIY dárky, knížky

    OdpovědětVymazat
  14. jedlickova.eli@seznam.cz
    Moje oblíbené cukroví jsou rohlícky!:)
    Typy na darky- výherní los,poukaz na kosmetiku

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrá knížka a fotoalbum! :) email - mischa.kratka@seznam.cz a soutěžím i na instagramu:)

    OdpovědětVymazat
  16. E-mail: naty.kovarova@seznam.cz
    Moje oblíbené cukroví jsou rohlíčky a linecké.
    Dobrým dárkem mi přijde dárková poukázka,voucher nebo něco od srdce,jako jsou třeba rámečky s fotkami,hezky vyzdobené fotoalbum s fotkami.
    Jinak máš velice pěkný blog!❤

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj blog sleduju jako elizabeth greenova 1. Rada daruji knihu, ci 2 hodiny na cteni a ja za tebe vyzehlim - martinus 😅 jinak urcite mamince sperk, ci vyrobim svicku tomanova.katerina@centrum.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za Vaše komentáře :)