Kurzy

Make up Institute Prague - výběr kurzu

července 28, 20172 Comments


Pokud se zajímáte o vizážistiku trošku více, možná víte, že se v České republice nachází několik vizážistických škol a jednou z nejlepších je Make-up Institu Prague. Tato škola nabízí velké množství kurzů a v nich přední vizážisty, kteří vás kurzem budou provázet.  Já se vždy velice ráda mrknu na jejich stránky, které jsou plné zajímavých prací jejich studentů a navštívit některý z jejich kurzů se stal mým snem. V tomto článku bych se s Vámi chtěla podělit trošku blíže o to, co tato škola nabízí, a pro který z těchto kurzů jsem se rozhodla, se dočtete na konci.
Make-up institute nabízí dvě kategorie kurzů. První z nich jsou rekvalifikační kurzy, po kterých získáte rekvalifikační certifikát vizážistky a je vhodný pro začátečníky, jelikož Vás provází od základů dále, dle velikosti kurzu. Druhou kategorií jsou specializované kurzy, které jsou vhodné pro již pokročilejší v oboru a ty se pak soustřeďují na určitou oblast make-upu.

Mezi rekvalifikační kurzy patří: 

Jedná se o 5-ti denní kurz ve kterém získáte vizážistické základy. Náplní jsou hygienické a přípravné techniky, výběr a aplikace základního make-upu, znalost produktů, korekce obličeje, bronzing, obočí, oční linky a stínování, aplikace umělých řas, rty a korekce, denní make-up, večerní make-up, styly líčení, marketing v kostce. 
Na závěr podstoupíte písemný a praktický test. Kurz trvá celkem 40 hodin (5 * 8 hodin) a stojí 7.900 Kč. Je možné zvolit si týdenní či víkendovou variantu. 


Intenzivnější 10-ti denní kurz, který v sobě skrývá kromě základního Basic Pro make-up kurzu ještě rozšíření o svatební a foto líčení a účesy. Náplní jsou hygienické a přípravné techniky, výběr a aplikace základního make-upu, znalost produktů, korekce obličeje, bronzing, obočí, oční linky a stínování, aplikace umělých řas, rty a korekce, denní make-up, večerní make-up, styly líčení, marketing v kostce v prvním týdnu výuky.
Ve druhém týdnu dále základní techniky vlasového stylingu, tupírování, žehlení, natáčení vlasů, pletení copů, společenské a svatební účesy, práce s podložkami, příčesy, jak na účesy na fotografie, navrhování a provádění líčení pro modeling, fotografii a soutěžní (fantazijní) líčení, svatební make-up – fixační techniky líčení, focení do portfolia. Na závěr podstoupíte písemný a praktický test. Kurz trvá celkem 80 hodin (10 * 8 hodin) a stojí 16.900 Kč. Je možné zvolit si týdenní či flexibilní variantu.

Největší kurz, který je v současnou chvíli v ČR na trhu. Tento kurz trvá celý měsíc, tedy konkrétně 25 dní, během kterých se naučíte základy téměř všech technik, které tato škola vyučuje. 1. týden – základní make-up techniky v denní a večerní variantě líčení, 2. týden – Vlasový styling, svatební líčení, trénink stylů líčení - první dva týdny přibližně kopírují kurz Master beauty, 3. týden – Foto make-up, Tv & video make-up, Stage a Men make-up, 4. týden – Iconic make-up, Extreme make-up, Den práce s klientem, 5. týden – Runway make-up, Portfolio, Marketing.
Na závěr podstoupíte písemný a praktický test. Kurz trvá celkem 200 hodin (25 * 8 hodin) a stojí 49.300 Kč. Je možné zvolit si týdenní či flexibilní variantu.

Z těchto rekvalifikačních kurzů si odnesete certifikát Make-Up Institute Prague a Osvědčení o rekvalifikaci v oboru Vizážistika a barvové poradenství. Dále 10% slevu na všechny ostatní pokročilé make-up kurzy, referenční dopis20% slevu na produkty v MUIP a Membership MUIP.
Master beauty pak navíc přidává profesionální portfolio (fotografie Tvých prací) a set profesionálních štětců zdarma. 
Master Pro A-Z přidává dárečky, které Vám pomohou dovybavit Váš make-up kit, obsahuje například také sadu štětců s vizážistickým pásem. Navíc Vám vytvoří vizážistický profil na www.ma-da.cz.

Specializované kurzy pro pokročilé: 

Kurz Vás provede svatebním líčením, důležitými tipy pro líčení vhodné na foto či kameru a hlavně pro celodenní výdrž. Kurz trvá jeden den - 8 hodin a cena je 2900 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu a fotografii své práce do portfolia. 

V tomto kurzu se dozvíte vše o lesklém, matném, mokrém i barevném líčení pro fotografii. Naučíte se také glamour styl a získáte cenné rady od profesionálního fotografa, co se od Vás jako vizážisty/ky očekává. Kurz trvá dva dny - 16 hodin a cena je 5200 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu a fotografii své práce do portfolia. 

Pokud Vás zajímá dobový make-up, ať už 20.léta, pin-up nebo hippie, tento kurz Vám ukáže vše, co chcete vědět. Kurz trvá dva dny - 16 hodin a cena je 5200 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu a fotografii své práce do portfolia. 

Jak název napovídá, tento kurz učí vše, co potřebujete vědět o líčení na kameru. Zjistíte, jak vytvořit přirozené i výraznější líčení a u práce Vás bude natáčet profesionální kameraman. Kurz trvá jeden den - 6 hodin a cena je 2900 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu.

Mužský make-up se od toho ženského více liší. V kurzu se naučíte pravidla make-upu a konturování pro mužské rysy, a dále zabrousíte do historie a extravagance. Kurz trvá jeden den - 8 hodin a cena je 2900 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu a fotografii své práce do portfolia. 

Zde bude hlavním úkolem to, naučit se vhodně nalíčit pleť i s hlubšími vráskami. To však není vše. Soustředítese také na správnou komunikaci a jak se vypořádat i s náročnějšími klientkami. Kurz trvá jeden den - 8 hodin a cena je 2900 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu a fotografii své práce do portfolia. 


Chcete se naučit konturovat jako profík? Všechny potřebné informace a techniky se dozvíte právě v tomto kurzu. Kurz trvá jeden den - 8 hodin a cena je 2900 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu a fotografii své práce do portfolia. 

Precizní kouřové líčení je jedním z nejnáročnějších okruhů make-upu, udělat perfektní linku není o nic jednodušší. Kurz Vám pomůže se vycvičit a navíc Vás provede celou historií. Kurz trvá jeden den - 8 hodin a cena je 2900 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu. 

1. Naučíš se základy vlasových technik od jednoduchého tupírování až po výčesy, drdoly a práci s umělými příčesy. Kurz trvá tři dny - 24 hodin a cena je 5400 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu a fotografii své práce do portfolia. 2. Workshop se zaměřuje na trendy účesy, které můžeš použít pro své klientky, na focení a další produkce. Kurz trvá jeden den - 8 hodin a cena je 3500 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu a fotografii své práce do portfolia.

Extrémní, barevný, bláznivý ... prostě extravagantní make-up. V tomto kurzu můžete pustit uzdu svojí fantazii a vybudit svou kreativitu až na vrchol. Naučíte se různé zvláštní efekty a kombinace materiálů, barev a doplňků. Kurz trvá dva dny - 16 hodin a cena je 5200 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu a fotografii své práce do portfolia.

Jedná se o praktický kurz - tedy, dozvíte se zde, jak propojit líčení se světly přehlídkových mol a zároveň jak správně zapadnout do celého procesu příprav, kadeřníků a stylistů. Na závěr se budete podílet na líčení modelek při skutečné fashion show. Kurz trvá jeden den a cena je 2900 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu a fotografii své práce do portfolia.

Kurz připravuje vizážisty/ky pro focení titulních stránek časopisů. Očekává se pokročilá úroveň, ale na výsledné fotografii to také půjde poznat. Zažijete si přípravu i produkci takového focení a setkáte se s naprostými profesionály oboru. Kurz trvá dva dny - 16 hodin a cena je 6200 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu a fotografii své práce do portfolia.

Velmi pokročilý kurz vlasových technik. Učíte se účesy na sucho i na mokro - až po avantgardní styl. Kurz trvá dva dny - 16 hodin a cena je 5400 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu MUIP a Academy Lab Petry Měchurové a fotografii své práce do portfolia.

Aplikace make-upu pomocí přístroje, který přes vzdušnou pistoli provádí nástřik make-upu na tvář. Tato technika je pokročilejší a kromě základního líčení je možné vytvořit propracovaný extravagantní vzhled. Kurz trvá tři dny - 18 hodin a cena je 6700 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu.

Kurz věnovaný speciálním efektům především filmového rázu. Naučíte se například líčení jizev, modřin a krvavých očí. Kurz trvá dva dny - 12 hodin a cena je 5400 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu a fotografii své práce do portfolia.

Zodpoví otázky: Jak se prosadit? Jak na sebereprezentaci? Jak si vybudovat jméno? Vhodný pro absolventy vizážistických kurzů. Kurz trvá 4 hodiny a cena je 2700 Kč (pro absolventy MUIP zdarma).


Dozvíte se, co by každé portfolio mělo obsahovat a na tomto kurzu na něm zapracujete. Kurz trvá 8 hodin a cena je 3800 Kč. Odnesete si certifikát o absolvování kurzu a dvě fotografie své práce do portfolia.

Workshop, na kterém si ukážete práci s Face chartem - tedy tištěným nákresem obličeje, do kterého zakreslujete, jak by měl finální look vypadat. Využívat se tento pomocník dá třeba pro přehlídky, focení, svatby, ... Workshop trvá 4 hodiny a cena je 1200Kč. Odnesete si finální výtvor na face chartu.

MŮJ VÝBĚR
Já sama jsem již před dvěma lety absolvovala rekvalifikační vizážistický kurz v Brně. Prohlížela jsem si i pražské školy, ale tehdy jsem hodně hleděla i na cena a MUIP jsem z toho důvodu zavrhla. Avšak po absolvování mě líčení začalo bavit víc a víc, a začala jsem si hledat různé další možnosti pokročilého vzdělávání. Tehdy jsem se opět vrátila na stránky MUIP, kde jsem byla okouzlena fotkami z pokročilých kurzů a říkala jsem si, že bych některý z nich ráda absolvovala. 
Po podrobném prohlédnutí všech kurzů, jsem si začala trošku vyčítat, že jsem si více svou volbu nepromyslela, a nešla na rekvalifikační kurz Master PRO A-Z, protože obsahuje tak široké množství pokročilých kurzů a výhod, že se řadí mezi nejlepší kurzy v ČR. Zároveň však vím, že v té době bych jistě neinvestovala tolik peněz, když jsem o vizážistice vlastně nic nevěděla. Tak tedy po velmi dlouhém zvažování, a i přesto, že jsem už rekvalifikačním kurzem prošla, začala jsem snít o kurzu Master PRO A-Z, a po dvou letech ... se tento můj sen konečně uskuteční. 
Konečně jsem se odhodlala a přihlásila se, takže od 31. července se stanu studentkou MUIP. Když nad svou volbou uvažuji, uvědomuji si, že díky tomu, že mám v make-upu již více zkušeností než před dvěma lety, asi si kurz užiji o něco více a budu schopná se trošku lépe orientovat. Navíc po jeho absolvování získám spoustu výhod, které pro své studenty, škola poskytuje. Jelikož je certifikát kurzu poměrně prestižní, rozhodla jsem se jej absolvovat jako celek, místo jednotlivých speciálních kurzů. Díky tomu získám také profil na portálu ma-da.
Pokud si myslíte, že extravagantnější kurzy nevyužijete, doporučím kurz Master Beauty - zde budete proškoleni na běžnou vizážistickou činnost a to make-up na události, focení a svatby, včetně úpravy vlasů, což je prakticky běžná každodenní náplň práce vizážistky. Kurz Basic je pak velmi základní, spíše bych řekla pro líčení sama sebe, než pro poskytování vizážistických služeb.

Pokud jste již i Vy uvažovali nad absolvováním některého z kurzů, doufám, že jsem Vám trošku dodala odvahu a pomohla s výběrem. Od srpna se můžete těšit na články z konání kurzu. Články budou vycházet vždy o víkendu se shrnutím týdne, ale pokud chcete sledovat kurz trošku blíže, určitě můžete sledovat můj instagram, kde jistě budu přidávat nášup na instastories. Odkaz ZDE. 

Do komentáře mi určitě napište, jestli už jste některý z kurzů MUIP či jiné vizážistické školy absolvovali a jaký ve Vás zanechal dojem. Nebo se snad teprve chystáte? Nad kterým z nich přemýšlíte?

XOXO

VERONIQUE

PODOBNÉ PŘÍSPĚVKY

2 komentáře:

  1. kamarátka si postupne robí všetky, ktoré ju v ponuke zaujali, nakoľko rada by sa líčeniu venovala na 100%! je šikovná, má nesmierne cit pre farby a veľmi ju to baví! a MUI v Prahe si nesmierne pochvaľuje! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se jí tam líbí. Já mám v tuto chvíli za sebou první 2 dny a zatím jsem moc a moc spokojená :)

      Vymazat

Děkuji, za Vaše komentáře :)